vineri, 24 februarie 2012

Prajitura cu gem de capsuni



De cand am citit aceasta reteta pe alt blog am zis ca trebuie sa o incerc si eu. E o rereta simpla, rapida si mai ales delicioasa.

Ingrediente: 

- 300 gr faina
- 100 gr ulei
- 100 gr zahar
- 1 ou 
- 1 galbenus
 - 1 plic praf de copt
- 3 linguri lapte/apa
- coaja de lamaie
- un varf cutit sare
- 300 gr gem 

Amestecam faina, praful de copt si sarea, si le punem intr-un vas.
Adaugam in centrul ei uleiul, zaharul, 1 ou si un galbenus, coaja de lamaie
 si 3 linguri de lapte rece sau apa rece. 
Framantam bine pana obtinem un aluat compact.
Aluatul obtinut il invelim in folie si il lasam 30 minute la frigider.
Dupa ce a stat la frigider, intindem aluatul pe masa de lucru, pe care am presarat faina, astfel incat sa obtinem o foaie  groasa de 0.7 - 0.8 cm. Decupam din foaie exact cat sa imbracam tava si 1-2 din marginile acesteia si o asezam in tava tapetata cu unt si faina , 
dupa care o intepam din loc in loc cu o furculita.
Intindem aluatul ramas si il taiem in fasii late de 1 -1,5 cm 
si lungi cat forma in care vom coace prajitura.
Ungem foaia cu gem peste care adaugam, pe lungime si latime, fasiile de aluat. Presam bine fasiile de aluat de marginile foii.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25 - 30 minute,




Dupa ce scoatem tava din cuptor o lasam sa se raceasca cateva minute apoi 
o pudram cu zahar pudra.

Dupa ce se raceste de tot taiam prajitura si 
o savuram alaturi de un pahar cu lapte.

Pofta buna!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...