duminică, 5 februarie 2012

Prajitura cu nuca (Petre Roman)





Blat - 2 buc.
- 3 oua
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de faina
- 3 linguri nuca macinata
- 1 plic praf de copt
- 150 g zahar - care se va topi si se va pune peste blaturi

se amesteca bine toate ingredientele si se coc blaturile 10-15 min. dupa ce se racesc se toarna zaharul topit pe fiecare foaie in parte.


Crema:
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar pudra
- 3 linguri de faina
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 1 buc. margarina de prajituri
- 300 ml lapte


galbenusurile si zaharul se amesteca bine pe abur, dupa care se adauga margarina pana se topeste , apoi faina cu zaharul vanilat si la sfarsit se adauga laptele. 

Se amesteca compozitia pe abur pana se ingroasa.

Glazura:
3 albusuri batute spuma + 200 g zahar se amesteca bine pe abur.


crema se imparte in doua; o parte se intinde pe primul blat, dupa care se aseaza si al doilea blat pe care intindem crema ramasa, iar la sfarsit se pune glazura si se orneaza cu ciocolata rasa.

Pofta buna!


Un comentariu:

  1. O sa incerc sa o rescriu sa fie cat mai explicita.
    Reteta va fi completata cu poze cand o voi prepara din nou. Nu aveam in plan sa fac acest blog cand am facut pozele de sus, asa ca, deocamdata, nu am poze din timpul pregatirii.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...