joi, 22 martie 2012

Paine irlandeza


Ingrediente:

- 450 gr. faina
- 200 gr. iaurt
- 170 ml. lapte
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita rasa de bicarbonat 



Inainte de a ne apuca de pregatit aluatul de paine, bagam la cuptorul rece o cratita sau oala, o acoperim cu un capac rezistent la cuptor si dam drumul cuptorului la 220 grade.

Cernem faina (eu am folosit faina neagra) si o amestecam cu bicarbonatul de sodiu, 
apoi adaugam, in centrul fainii, laptele amestecat cu iaurt, sarea 
si framantam bine pana obtinem un aluat compact si elastic.  



Dupa ce am pregatit aluatul si cuptorul s-a incins bine, scoatem cu grija vasul din cuptor, 
ridicam capacul si punem aluatul inauntru, 
dupa care acoperim repede vasul si il dam la cuptor, la 200 grade, pentru 40 minute.
Dupa cele 40 minute scoatem capacul 
si mai lasam painea sa se rumeneasca aproximativ 15 minute.


Dupa ce s-a rumenit, scoatem painea pe un gratar si o lasam sa se raceasca.

Pofta buna ! 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...